Χαρισματικά Παιδιά, μπορεί να είναι τα δικά σας παιδιά. Γνωρίστε τα, Κατανοήστε τα, Βοηθήστε τα!

Καλωσήλθατε στο Arista, την πρωτοβουλία ενημέρωσης γονέων και ευρύτερα της κοινωνίας για το θέμα των Χαρισματικών Παιδιών Χαμηλών Επιδόσεων (Gifted Underachievers).

 

Μη σας αποτρέπει ο όρος «Χαρισματικός».

Το θέμα των Χαρισματικών Παιδιών φαντάζει ως εκ πρώτοις πολύ σπάνιο, πολύ μακρινό και πολύ ωραίο, όμως θα εκπλαγείτε για το πόσο μπορεί να αφορά τα δικά σας παιδιά ή τα παιδιά φίλων σας. Ακόμα περισσότερο θα εκπλαγείτε για το πόσα προβλήματα πηγάζουν από την ελλιπή ενημέρωση των γονιών και εκπαιδευτικών.

 

Οι οικογένειες που αγνοούν ότι τα παιδιά τους έχουν τα χαρακτηριστικά των χαρισματικών παιδιών έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα συμπεριφοράς στο σπίτι και κυρίως στο σχολείο, γιατί δυστυχώς τα εξαιρετικά ικανά παιδιά δεν παίρνουν πάντα άριστα.  Και τα προβλήματα αυτά γεννούν στη συνέχεια άλλα, όπως αρχικά εντάσεις μέσα στην οικογένεια και απομάκρυνση από τους γνωστούς και αργότερα απομόνωση ή περιθωριοποίηση των χαρισματικών εφήβων ή και ενηλίκων πλέον από την κοινωνία. Για αυτό η έγκαιρη ενημέρωση και η αντιμετώπιση του ζητήματος σε νηπιακή ή παιδική ηλικία είναι εξαιρετικά σημαντική. Γιατί θα οδηγήσει τους γονείς και φίλους της οικογένειας στην κατανόηση των προβλημάτων συμπεριφοράς του παιδιού και στη συνέχεια στην αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

 

Το Arista αποτελεί μια πρωτοβουλία που ξεκινά με τις βασικές πληροφορίες και στη συνέχεια θα εμπλουτίζεται διαρκώς με άρθρα ειδικών, συμβουλές και ειδήσεις. Θέλουμε να πιστεύουμε πως αυτό θα είναι το πρώτο βήμα, το πρώτο σκαλί που θα σας μυήσει στον κόσμο των Gifted Underachievers.  Στόχος μας, να βοηθήσουμε στην αναγνώριση, κατανόηση και στήριξη των εκατοντάδων ικανών, χαρισματικών παιδιών και εφήβων με χαμηλές επιδόσεις, όπως τα Χαρισματικά Παιδιά Χαμηλών Επιδόσεων (Gifted Underachievers), τα Διπλά Εξαιρετικά Παιδιά (χαρισματικά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες), καθώς και τα Χαρισματικά Παιδιά που ανήκουν σε μη προνομιούχες κοινωνικές ομάδες όπου εμπόδια, όπως η μετανάστευση σε ξένη χώρα ή ο αναλφαβητισμός των γονέων τους, δεν τους επιτρέπουν να εντοπίσουν και να καλλιεργήσουν τα εξαιρετικά ταλέντα και ικανότητές τους.

 

Ελπίζουμε πραγματικά το Arista να φωτίσει το δύσκολο δρόμο των Χαρισματικών Παιδιών Χαμηλών Επιδόσεων, αλλά ακόμα περισσότερο, ελπίζουμε και ευχόμαστε ολόψυχα να είστε εσείς αυτός που θα έχουμε βοηθήσει!

 

Σας ευχαριστούμε για το χρόνο σας! 

Καλή συνέχεια, 

Φιλικά | Σοφία Χαλκίδου

Εμπνευστής της Πρωτοβουλίας aristagifted.org

 

Η Σοφία Χαλκίδου είναι Επικοινωνιολόγος, Founder της ελληνικής εταιρίας εταιρικής επικοινωνίας wellenwide,  Ιδρύτρια της εθελοντικής παιδικής & εφηβικής θεατρικής ομάδας Έβδομο,Σύμβουλος του Συνδέσμου Γονέων & Φίλων Χαρισματικών Παιδιών Κύπρου για το 2007-2103.

Please reload

Χαρισματικά Παιδιά Χαμηλών Επιδόσεων

 

Παιδιά μοναχικά, αυταρχικά, άτακτα, επιθετικά, με χαμηλές επιδόσεις στο σχολείο είναι μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά που παρουσιάζουν τα Χαρισματικά Παιδιά Χαμηλών Επιδόσεων (Gifted Underachievers). Πολύ συχνά η ζωή τους είναι ένα μαρτύριο. Το ίδιο και η ζωή των γονιών και δασκάλων τους.

 

Αν θέλετε να τα βοηθήσετε, ενημερωθείτε. Γιατί μπορεί να είναι τα δικά σας παιδιά, τα ανήψια σας, τα παιδιά της διπλανής πόρτας. Μη σας αποπαίρνει ο όρος Χαρισματικά.

 

Διαβάστε γιατί.

 RECENT POSTS
Please reload

 SEARCH BY TAGS